Over Joni

He!

Mijn 'bedrijfsnaam' geeft het al weg, maar ik ben dus Joni. 30 lentes jong en leerkracht in hoofdberoep.

Waarom ik foto's maak? Ik vind het geweldig om mensen op hun mooiste (maar soms ook meest emotionele) momenten op beeld te leggen. Het is de enige herinnering die je uiteindelijk overhoudt, toch?

Onschuldig ben ik in fotografie beland. Ik was 'die ene die net een nieuwe camera had gekocht', ergens in 2012. Ik nam foto's op lokale fuiven in ruil voor wat bonnen en veel lol. Achteraf wilde ik ze niet mengen met mijn foto's op mijn privéaccount. Een nieuwe pagina geschiedde: 'Joni Custers Fotografie' was geboren.

De interesse in portretfotografie groeide, ik zag gaandeweg vrienden hun profielfoto veranderen in een pareltje dat ik had gemaakt en dingen zoals 'de regel van drie' (die bestaat niet alleen in de wiskunde) was voor mij kinderspel. Al snel had ik niet enkel de jeugd, maar ook gezinnen en families voor mijn lens. En toen waren er verloofde tortelduifjes die duidelijk veel vertrouwen in mij hadden als huwelijksfotograaf (meer dan mezelf!). Wat ben ik die koppels zó dankbaar! Een nieuwe wereld ging voor mij open en jawel, het blijft één van mijn favoriete reportages.

Doorheen de jaren heb ik voor veel mensen iets kunnen betekenen, en dat doet me wat. Ik was erbij tijdens die eerste newbornreportage, ik was erbij toen de tranen niet enkel over de trouwers hun wangen rolden, ik was erbij toen die laatste foto's met oma & opa werden gemaakt, ik was erbij toen hij plots op zijn knie ging met een ring...

Ik omschrijf mijn stijl graag als spontaan en romantisch. Ik krijg kriebels van te geposeerde studiofoto's en daarom verkies ik het liefst een buitenlocatie; maar dat had je misschien al door? :-)

Geniet van de digitale tour op mijn website en wie weet, ontmoeten we elkaar binnenkort.

Liefs,

Joni 

IMG_5007.jpg